Het team van Crimpenerwaert Dierenartsen

Het team van
Crimpenerwaert Dierenartsen

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 21 scaled

Harald Surstedt

Dierenarts Gezelschapsdieren
Maatschapslid

Specialismen:
Algemene diergeneeskunde
Chirurgie
Röntgendiagnostiek

“Vergeef me als ik een cliché promoot, maar het beste van dierenarts zijn is natuurlijk dieren helpen.

Het is eindeloos lonend om de pijn van een gekwetst dier te verlichten, of om een voorheen erg zieke hond een bak met voer te zien eten, of om een kat met een voorgeschiedenis van levensbedreigende urinewegobstructie met gemak te zien plassen. (Wie kan zich voorstellen dat kattenurine iemand vreugde kan brengen?)

Ik behandel een groot aantal (ernstig) zieke dieren. Voor velen van hen is er een moment waarop men zichtbaar kan zien dat ze zich beter gaan voelen. De lente komt terug in de stap van één kat. Een voormalige ernstig slome hond lacht en kwispelt met zijn staart. Een kat wrijft tegen de voorkant van haar kooi. Een hond blaft als ze een auto de parkeerplaats op hoort rijden. Ik leef voor dat moment.

Daarnaast mag je met alle dieren knuffelen, maar vooral met heel veel puppy’s en kittens. En wie wil dat nou niet?

Wat nog meer leuk is, dat je de hele dag mag puzzelen. Het is namelijk lang niet altijd eenvoudig om een diagnose te stellen. En bij dat puzzelen hoort meestal onderzoek doen. Bloedonderzoek, een echo of röntgenfoto. Of je gaat cellen bekijken onder de microscoop. En als het te complex is mag je altijd doorsturen naar iemand die er meer van weet. Dat kan een collega in de kliniek zijn, maar kan ook zeker de specialist zijn.

En je mag met mensen werken! Is dat leuk dan? Ja zeker is dat leuk! Als je dat niet leuk vindt, dan moet je geen dierenarts worden. Die mens is namelijk verbonden met zijn huisdier. En je kan een dier helpen, maar alleen samen met de eigenaar. Een dier kan immers niet praten en door goed samen te werken met de eigenaar en je eigen kennis kom je meestal tot een diagnose en kan je gaan behandelen.

Ook kan je casual naar je werk. Geen mantelpakje of driedelig pak. Maar gewoon in je spijkerbroek en op gympen!

Omdat veel vrienden ook dierenarts zijn, kan je altijd en overal praten over vieze dingen zonder dat iemand dat vervelend vindt. Ook als je lekker zit te lunchen. “Ik had laatst een enorm abces bij een kat en daar kwam wel zo’n halve liter rood/gele vla uit!” Je kan je voorstellen dat niet al je vrienden daarna hun broodje nog kunnen opeten.

Het minst leuke van dierenarts zijn is ook duidelijk. Het is het papierwerk.

Mensen gaan er over het algemeen van uit dat het uitvoeren van euthanasieën of het geven van slecht nieuws aan eigenaren van dieren het slechtste deel van mijn werk is. Vergis je niet: ik geniet niet van deze taken. Maar in bijna alle gevallen waarin ik het uitvoer, is euthanasie de enige manier om het lijden van een dier te verlichten. Het is een manier – een heel trieste manier – om een dier en zijn gezin te helpen.

Ook klanten slecht nieuws geven is een moeilijke taak. Maar als ik het met empathie en vriendelijkheid kan doen, voel ik dat ik de situatie help. Ik creëer niet het slechte nieuws. Ik ben de bezorger, en als ik het op een goede manier bezorg, bewijs ik mensen een dienst. Mensen willen en verdienen eerlijkheid. Slecht nieuws brengen is een inherent onderdeel van mijn werk, daar kwam ik al snel achter toen ik begon met werken.

Papierwerk heeft ook een doel. Medische dossiers zijn een essentieel onderdeel van de verzorging of behandeling van elk huisdier. Het schrijven van medische dossiers is een cruciaal onderdeel van het werk. Maar het schrijven van medische dossiers, is een sleur. Het verbruikt een aanzienlijk deel van mijn werkuren. Het is gewoon werk – noodzakelijk, maar niet spannend en zeker niet leuk. Maar ik zal er mijn best voor blijven doen, omdat het mijn patiënten heel vaak helpt om op het moment te komen waarop ze glimlachen, kwispelen, eten of – ik kan niet geloven dat ik dit ga zeggen – urineren.”

Crimpenerwaert dierenartsen 27 1

Wim den Hartog

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard
Maatschapslid

Specialismen:
Rundvee gezondheidszorg en bedrijfsbegeleiding
Paarden gezondheidszorg en tandheelkunde
Allround dierenarts spoeddienst

“Wij hebben een vak van uitersten en juist die afwisseling vind ik erg leuk. Al jaren zet ik me met veel plezier in voor veehouders en diereigenaren om hun dieren zo gezond mogelijk te houden. Dat gaat van zware verlossingen tot administratieve taken, van brakende honden tot aangereden katten en van kiezen trekken tot wonden hechten.

In mijn werk weeg ik dagelijks de belangen van dier en eigenaar af, gebruik makend van mijn kennis en ervaring. Daarbij doorkruis ik iedere dag de prachtige Krimpenerwaard. Ik geniet van mens en dier en lever zorg vanuit mijn hart!”

Crimpenerwaert dierenartsen 73

Jos van Embden

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard
Maatschapslid

Specialismen:
Rundvee gezondheidszorg en bedrijfsbegeleiding
Paarden gezondheidszorg en tandheelkunde
Allround dierenarts spoeddienst

“Als zoon van een dierenarts kwam ik al vroeg in aanraking met het vak. Verlossingen en keizersnedes bij runderen en schapen maakten een diepe indruk op mij en door veel mee te lopen in de praktijk werd mijn enthousiasme voor het vak alleen maar groter. De keuze om diergeneeskunde te gaan studeren was dan ook niet moeilijk.

Na mijn studie in Utrecht voltooid te hebben, heb ik tevens mijn internationale dierenartsexamen gedaan, de NAVLE. Met dit certificaat op zak ben ik eerst een paar jaar in Australië gaan werken als dierenarts. Daar heb ik een hoop ervaring opgedaan in alle facetten van de diergeneeskunde, zowel bij de koeien en paarden als bij de huisdieren. En natuurlijk een verdwaalde koala of kangoeroe hier en daar!

Teruggekomen in Nederland ben ik in de Alblasserwaard gaan werken maar uiteindelijk in de Krimpenerwaard neergestreken, precies bij mijn geboorteplaats Gouda!

Sinds 2021 mag ik mij partner in de praktijk noemen en ben ik nog steeds met veel enthousiasme met het vak bezig. Ik vind het geweldig dat ik elke dag weer mens en dier direct kan helpen, wat veel voldoening geeft. Het is een baan waarmee je met beide benen in de samenleving staat, de medische wetenschap en het buitenleven combineert. De wederzijdse versterking van diergezondheid en het welzijn van mensen, dieren en de natuur fascineert mij!”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 5 scaled

Geneviève Huizeling

Dierenarts Gezelschapsdieren
Maatschapslid

Specialismen:
Chirurgie Tandheelkunde Echografie/interne geneeskunde Algemene diergeneeskunde

“Ik ben dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik het liefste doe: zorg leveren aan mens en dier en samenwerken met collega’s die voelen als familie. Mezelf blijven ontwikkelen en plezier hebben in het vak.”
79acdcd2 a60e 4ae0 953c d47b5ac00712 1 scaled

Carine van de Mortel

Dierenarts Gezelschapsdieren

Specialismen:
Interne geneeskunde
Algemene diergeneeskunde

“Na het afronden van mijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht in 2008 begon ik direct als dierenarts bij een dierenkliniek in Baarn. Daarna kwam ik terecht bij Dierenartsenpraktijk Leijten in Nieuwerkerk aan den IJssel waar ik alweer bijna 14 jaar werk.

Sinds 2022 is de praktijk samengegaan met Crimpenerwaert Dierenartsen. Je zal mij als vertrouwd en vast gezicht blijven tegenkomen op de locatie in Nieuwerkerk.

De afwisseling in ons werk, van spreekuur en diagnostiek tot chirurgie, en het contact met zowel dieren als mensen, maakt ons vak zo mooi.”

Crimpenerwaert Dierenartsen 2

Sabrina Riekerk

Dierenarts Gezelschapsdieren

Specialismen:
Chirurgie
Algemene diergeneeskunde

“Sinds oktober 2022 maak ik deel uit van het team Crimpenerwaert Dierenartsen. Je kunt mij tegenkomen op de locaties Bergambacht of Lekkerkerk.

In het werk staat voor mij het welzijn van je huisdier centraal. Op veterinair vlak ligt mijn interesse bij de chirurgie, één van de mooiste onderdelen van het vak als je het mij vraagt!”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 22 scaled

Marianne Anker

Dierenarts Gezelschapsdieren

“Ook ik wist als kind al dat ik dierenarts wilde worden. Eind 2019 mocht ik eindelijk dat felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Na ruim 1 jaar in een gemengde praktijk te hebben gewerkt en een waarneming in een gezelschapsdierenkliniek te hebben gedaan, heb ik besloten me volledig toe te leggen op de gezelschapsdieren.
 
Sinds september 2022 kun je mij tegenkomen op de locatie Lekkerkerk. Dieren helpen, en daarmee ook hun eigenaar, brengt veel voldoening. Het is geweldig om net zo lang door te puzzelen tot ik een sluitende diagnose kan maken èn een succesvolle behandeling in kan zetten. De realiteit is echter regelmatig weerbarstiger maar daarin ligt voor mij ook de uitdaging; iedere patiënt en eigenaar is uniek en het is mijn streven om de best mogelijke, maar ook de meest passende zorg aan te bieden. Advies en zorg op maat dus.
 
In mijn vrije tijd geniet ik ervan om buiten te zijn, lekker wandelen en trainen met de hond of in de tuin bezig te zijn. Verder sta ik graag in de keuken en ben ik een echt familiemens.”
Crimpenerwaert dierenartsen 25

Danjella Nanninga

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard

Specialismen:
Geborgde Rundveedierenarts
Erkend Paardendierenarts incl. tandheelkunde
Voedingsconsulent paard
Allround dierenarts spoeddienst

“Als kind had ik allerlei dieren om me heen. Toen ik op een zonnige ochtend de bevalling van een ezeltje meemaakte wist ik het zeker: ik wil dierenarts worden. Gelukkig heb ik van mijn liefde voor dieren mijn werk kunnen maken.

Het onhandige gestuntel van dat klein ezeltje dat haar lange benen onder zich probeerde te proppen maar keer op keer door de stal tuimelde, maakte mij stapelverliefd. Vol verwondering bleef ik kijken tot ze eindelijk op haar benen stond en met haar lange oren in de lucht op zoek ging naar melk.

Het leek me prachtig om de wereld van de mensen om mij heen een beetje mooier te maken door voor hun dieren te zorgen. In eerste instantie was ik vooral overtuigd dat mijn werk tot haar recht zou komen in een ontwikkelingsland, waar het bestaansrecht van veel mensen letterlijk afhangt van een gezond dier.

Maar ik realiseerde me steeds meer dat ook in Nederland dieren belangrijk zijn voor ons welzijn en onze kwaliteit van leven.

Het maakt mij eigenlijk niet uit welk dier ik behandel. Van paard tot cavia, koe of struisvogel, ik doe het allemaal even graag (alhoewel … bij een slang als patiënt moet ik wel even diep ademhalen).

Naast mijn werk geniet ik van Pepper, mijn Connemarapony. Op een zonnige dag pak ik graag mijn motor voor een rondje toeren. Ik doe mee met rugby trainingen en probeer sinds kort ook te mountainbiken. Een borreltje achteraf mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Ik vind het gaaf om met dezelfde passie als waarmee ik destijds naar dat ezeltje keek elke dag weer de Krimpenerwaard in te gaan. Hoe mooi is het om bij te dragen aan het welzijn en de gezondheid van dieren en daarmee de wereld van de mensen eromheen!”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 11 scaled

Iris Daamen

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard

Specialismen:
Preventieve zorg & Bedrijfsadvisering
Kleine Herkauwers
Allround dierenarts spoeddienst

“Ik ben opgegroeid op een boerderij in Portugal. Voor zolang als ik me kan herinneren heb ik altijd dierenarts willen worden. De afwisseling in het werk en contact met mensen spreekt mij erg aan en het is natuurlijk onwijs leuk om met dieren te mogen werken. Geen dag is hetzelfde.

Sinds 2020 maak ik deel uit van het enthousiaste team van Crimpenerwaert Dierenartsen. In de praktijk houd ik me voornamelijk bezig met preventieve zorg, bedrijfsadvisering en de behandeling van rundvee, paarden en kleine herkauwers. En alhoewel ik officieel landbouwhuisdierenarts ben, vind ik het ook erg leuk om honden en katten te behandelen.

Naast mijn werk spendeer ik graag tijd met vrienden en familie, reizen en windsurfen.”

Harald Surstedt

Dierenarts Gezelschapsdieren
Maatschapslid

Specialismen:
Algemene diergeneeskunde
Chirurgie
Röntgendiagnostiek

“Vergeef me als ik een cliché promoot, maar het beste van dierenarts zijn is natuurlijk dieren helpen.

Het is eindeloos lonend om de pijn van een gekwetst dier te verlichten, of om een voorheen erg zieke hond een bak met voer te zien eten, of om een kat met een voorgeschiedenis van levensbedreigende urinewegobstructie met gemak te zien plassen. (Wie kan zich voorstellen dat kattenurine iemand vreugde kan brengen?)

Ik behandel een groot aantal (ernstig) zieke dieren. Voor velen van hen is er een moment waarop men zichtbaar kan zien dat ze zich beter gaan voelen. De lente komt terug in de stap van één kat. Een voormalige ernstig slome hond lacht en kwispelt met zijn staart.  Een kat wrijft tegen de voorkant van haar kooi. Een hond blaft als ze een auto de parkeerplaats op hoort rijden. Ik leef voor dat moment.

Daarnaast mag je met alle dieren knuffelen, maar vooral met heel veel puppy’s en kittens. En wie wil dat nou niet?

Wat nog meer leuk is, dat je de hele dag mag puzzelen. Het is namelijk lang niet altijd eenvoudig om een diagnose te stellen. En bij dat puzzelen hoort meestal onderzoek doen. Bloedonderzoek, een echo of röntgenfoto. Of je gaat cellen bekijken onder de microscoop. En als het te complex is mag je altijd doorsturen naar iemand die er meer van weet. Dat kan een collega in de kliniek zijn, maar kan ook zeker de specialist zijn.

En je mag met mensen werken! Is dat leuk dan? Ja zeker is dat leuk! Als je dat niet leuk vindt, dan moet je geen dierenarts worden. Die mens is namelijk verbonden met zijn huisdier. En je kan een dier helpen, maar alleen samen met de eigenaar. Een dier kan immers niet praten en door goed samen te werken met de eigenaar en je eigen kennis kom je meestal tot een diagnose en kan je gaan behandelen.

Ook kan je casual naar je werk. Geen mantelpakje of driedelig pak. Maar gewoon in je spijkerbroek en op gympen!

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 21 scaled

Omdat veel vrienden ook dierenarts zijn, kan je altijd en overal praten over vieze dingen zonder dat iemand dat vervelend vindt. Ook als je lekker zit te lunchen. “Ik had laatst een enorm abces bij een kat en daar kwam wel zo’n halve liter rood/gele vla uit!” Je kan je voorstellen dat niet al je vrienden daarna hun broodje nog kunnen opeten.

Het minst leuke van dierenarts zijn is ook duidelijk. Het is het papierwerk.

Mensen gaan er over het algemeen van uit dat het uitvoeren van euthanasieën of het geven van slecht nieuws aan eigenaren van dieren het slechtste deel van mijn werk is. Vergis je niet: ik geniet niet van deze taken. Maar in bijna alle gevallen waarin ik het uitvoer, is euthanasie de enige manier om het lijden van een dier te verlichten. Het is een manier – een heel trieste manier – om een dier en zijn gezin te helpen.

Ook klanten slecht nieuws geven is een moeilijke taak. Maar als ik het met empathie en vriendelijkheid kan doen, voel ik dat ik de situatie help. Ik creëer niet het slechte nieuws.
Ik ben de bezorger, en als ik het op een goede manier bezorg, bewijs ik mensen een dienst. Mensen willen en verdienen eerlijkheid. Slecht nieuws brengen is een inherent onderdeel van mijn werk, daar kwam ik al snel achter toen ik begon met werken.

Papierwerk heeft ook een doel. Medische dossiers zijn een essentieel onderdeel van de verzorging of behandeling van elk huisdier. Het schrijven van medische dossiers is een cruciaal onderdeel van het werk. Maar het schrijven van medische dossiers, is een sleur. Het verbruikt een aanzienlijk deel van mijn werkuren. Het is gewoon werk – noodzakelijk, maar niet spannend en zeker niet leuk. Maar ik zal er mijn best voor blijven doen, omdat het mijn patiënten heel vaak helpt om op het moment te komen waarop ze glimlachen, kwispelen, eten of – ik kan niet geloven dat ik dit ga zeggen – urineren.”

Crimpenerwaert dierenartsen 30 scaled 1

Wim den Hartog

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard
Maatschapslid

Specialismen:
Rundvee gezondheidszorg en bedrijfsbegeleiding
Paarden gezondheidszorg en tandheelkunde
Allround dierenarts spoeddienst

“Wij hebben een vak van uitersten en juist die afwisseling vind ik erg leuk. Al jaren zet ik me met veel plezier in voor veehouders en diereigenaren om hun dieren zo gezond mogelijk te houden. Dat gaat van zware verlossingen tot administratieve taken, van brakende honden tot aangereden katten en van kiezen trekken tot wonden hechten.

In mijn werk weeg ik dagelijks de belangen van dier en eigenaar af, gebruik makend van mijn kennis en ervaring. Daarbij doorkruis ik iedere dag de prachtige Krimpenerwaard. Ik geniet van mens en dier en lever zorg vanuit mijn hart!”

Jos van Embden

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard
Maatschapslid

Specialismen:
Rundvee gezondheidszorg en bedrijfsbegeleiding
Paarden gezondheidszorg en tandheelkunde
Allround dierenarts spoeddienst

“Als zoon van een dierenarts kwam ik al vroeg in aanraking met het vak. Verlossingen en keizersnedes bij runderen en schapen maakten een diepe indruk op mij en door veel mee te lopen in de praktijk werd mijn enthousiasme voor het vak alleen maar groter. De keuze om diergeneeskunde te gaan studeren was dan ook niet moeilijk.

Na mijn studie in Utrecht voltooid te hebben, heb ik tevens mijn internationale dierenartsexamen gedaan, de NAVLE. Met dit certificaat op zak ben ik eerst een paar jaar in Australië gaan werken als dierenarts. Daar heb ik een hoop ervaring opgedaan in alle facetten van de diergeneeskunde, zowel bij de koeien en paarden als bij de huisdieren. En natuurlijk een verdwaalde koala of kangoeroe hier en daar!

Teruggekomen in Nederland ben ik in de Alblasserwaard gaan werken maar uiteindelijk in de Krimpenerwaard neergestreken, precies bij mijn geboorteplaats Gouda!

Sinds 2021 mag ik mij partner in de praktijk noemen en ben ik nog steeds met veel enthousiasme met het vak bezig. Ik vind het geweldig dat ik elke dag weer mens en dier direct kan helpen, wat veel voldoening geeft. Het is een baan waarmee je met beide benen in de samenleving staat, de medische wetenschap en het buitenleven combineert. De wederzijdse versterking van diergezondheid en het welzijn van mensen, dieren en de natuur fascineert mij!”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 1 scaled
Crimpenerwaert Dierenartsen extra 5 scaled

Geneviève Huizeling

Dierenarts Gezelschapsdieren
Maatschapslid

Specialismen:
Chirurgie
Tandheelkunde
Echografie/interne geneeskunde
Algemene diergeneeskunde

“Ik ben dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik het liefste doe: zorg leveren aan mens en dier en samenwerken met collega’s die voelen als familie. Mezelf blijven ontwikkelen en plezier hebben in het vak.”

Carine van de Mortel

Dierenarts Gezelschapsdieren

Specialismen:
Interne geneeskunde
Algemene diergeneeskunde

“Na het afronden van mijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht in 2008 begon ik direct als dierenarts bij een dierenkliniek in Baarn. Daarna kwam ik terecht bij Dierenartsenpraktijk Leijten in Nieuwerkerk aan den IJssel waar ik alweer bijna 14 jaar werk.

Sinds 2022 is de praktijk samengegaan met Crimpenerwaert Dierenartsen. Je zal mij als vertrouwd en vast gezicht blijven tegenkomen op de locatie in Nieuwerkerk.

De afwisseling in ons werk, van spreekuur en diagnostiek tot chirurgie, en het contact met zowel dieren als mensen, maakt ons vak zo mooi.”

79acdcd2 a60e 4ae0 953c d47b5ac00712 1 scaled
Crimpenerwaert Dierenartsen extra 19 scaled

Sabrina Riekerk

Dierenarts Gezelschapsdieren

Specialismen:
Chirurgie
Algemene diergeneeskunde

“Sinds oktober 2022 maak ik deel uit van het team Crimpenerwaert Dierenartsen. Je kunt mij tegenkomen op de locaties Bergambacht of Lekkerkerk.

In het werk staat voor mij het welzijn van je huisdier centraal. Op veterinair vlak ligt mijn interesse bij de chirurgie, één van de mooiste onderdelen van het vak als je het mij vraagt!”

Marianne Anker

Dierenarts Gezelschapsdieren

“Ook ik wist als kind al dat ik dierenarts wilde worden. Eind 2019 mocht ik eindelijk dat felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Na ruim 1 jaar in een gemengde praktijk te hebben gewerkt en een waarneming in een gezelschapsdierenkliniek te hebben gedaan, heb ik besloten me volledig toe te leggen op de gezelschapsdieren.
 
Sinds september 2022 kun je mij tegenkomen op de locatie Lekkerkerk. Dieren helpen, en daarmee ook hun eigenaar, brengt veel voldoening. Het is geweldig om net zo lang door te puzzelen tot ik een sluitende diagnose kan maken èn een succesvolle behandeling in kan zetten. De realiteit is echter regelmatig weerbarstiger maar daarin ligt voor mij ook de uitdaging; iedere patiënt en eigenaar is uniek en het is mijn streven om de best mogelijke, maar ook de meest passende zorg aan te bieden. Advies en zorg op maat dus.
 
In mijn vrije tijd geniet ik ervan om buiten te zijn, lekker wandelen en trainen met de hond of in de tuin bezig te zijn. Verder sta ik graag in de keuken en ben ik een echt familiemens.”
Crimpenerwaert Dierenartsen extra 22 scaled

Danjella Nanninga

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard

Specialismen:
Geborgde Rundveedierenarts
Erkend Paardendierenarts incl. tandheelkunde
Voedingsconsulent paard
Allround dierenarts spoeddienst

“Als kind had ik allerlei dieren om me heen. Toen ik op een zonnige ochtend de bevalling van een ezeltje meemaakte wist ik het zeker: ik wil dierenarts worden. Gelukkig heb ik van mijn liefde voor dieren mijn werk kunnen maken.

Het onhandige gestuntel van dat klein ezeltje dat haar lange benen onder zich probeerde te proppen maar keer op keer door de stal tuimelde, maakte mij stapelverliefd. Vol verwondering bleef ik kijken tot ze eindelijk op haar benen stond en met haar lange oren in de lucht op zoek ging naar melk.

Het leek me prachtig om de wereld van de mensen om mij heen een beetje mooier te maken door voor hun dieren te zorgen. In eerste instantie was ik vooral overtuigd dat mijn werk tot haar recht zou komen in een ontwikkelingsland, waar het bestaansrecht van veel mensen letterlijk afhangt van een gezond dier. 

Maar ik realiseerde me steeds meer dat ook in Nederland dieren belangrijk zijn voor ons welzijn en onze kwaliteit van leven.

Crimpenerwaert dierenartsen 25

Het maakt mij eigenlijk niet uit welk dier ik behandel. Van paard tot cavia, koe of struisvogel, ik doe het allemaal even graag (alhoewel … bij een slang als patiënt moet ik wel even diep ademhalen).

Naast mijn werk geniet ik van Pepper, mijn Connemarapony. Op een zonnige dag pak ik graag mijn motor voor een rondje toeren. Ik doe mee met rugby trainingen en probeer sinds kort ook te mountainbiken. Een borreltje achteraf mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. 

Ik vind het gaaf om met dezelfde passie als waarmee ik destijds naar dat ezeltje keek elke dag weer de Krimpenerwaard in te gaan. Hoe mooi is het om bij te dragen aan het welzijn en de gezondheid van dieren en daarmee de wereld van de mensen eromheen!”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 11 scaled

Iris Daamen

Dierenarts Landbouwhuisdieren en Paard

Specialismen:
Preventieve zorg & Bedrijfsadvisering
Kleine Herkauwers
Allround dierenarts spoeddienst

“Ik ben opgegroeid op een boerderij in Portugal. Voor zolang als ik me kan herinneren heb ik altijd dierenarts willen worden. De afwisseling in het werk en contact met mensen spreekt mij erg aan en het is natuurlijk onwijs leuk om met dieren te mogen werken. Geen dag is hetzelfde.

Sinds 2020 maak ik deel uit van het enthousiaste team van Crimpenerwaert Dierenartsen. In de praktijk houd ik me voornamelijk bezig met preventieve zorg, bedrijfsadvisering en de behandeling van rundvee, paarden en kleine herkauwers. En alhoewel ik officieel landbouwhuisdierenarts ben, vind ik het ook erg leuk om honden en katten te behandelen.

Naast mijn werk spendeer ik graag tijd met vrienden en familie, reizen en windsurfen.”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 24 scaled

Sanne Schmidt

Paraveterinair

Interesses:
Assisteren bij operaties
Dieren verzorgen in de opname

“Als kind ben ik opgegroeid bij mijn ouders op de boerderij in Bergambacht. Hier is ook mijn liefde voor dieren ontstaan. Als uitzondering op de regel ben ik een katten- én hondenmens in één. En als het kon, had ik ook graag nog tussen de koeien gestaan!

Ik werk sinds 2019 als paraveterinair bij Crimpenerwaert Dierenartsen. Lekker in de buurt en met de leukste collega’s. Alle voorkomende werkzaamheden doe ik met veel plezier, maar van assisteren bij operaties en het verzorgen van de dieren in de opname word ik extra blij! Verder kun je me van dinsdag t/m vrijdag met een brede glimlach achter de balie vinden.

Ik woon in Bergambacht samen met mijn vriend, twee katten Sock & Pablo en onze labrador Loki. Buiten mijn werk om ben ik theaterliefhebber, vaak bij mijn familie te vinden of ben ik een balletje aan het trappen op de voetbalvelden in Cabauw.”

Crimpenerwaert 8

Esmee Potuit

Paraveterinair

“Sinds september 2023 ben ik werkzaam bij Crimpenerwaert Dierenartsen als paraveterinair op de locaties Bergambacht en Lekkerkerk.

Ik heb het hier erg naar mijn zin en hou van de diversiteit in de praktijk, het werken achter de balie, verzorgen van de dieren en het helpen van de klanten geeft mij veel voldoening. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk.

In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden tussen de paarden en achter mijn fotocamera, waarbij ik het leuk vind verschillende dieren voor de lens te hebben. Wie weet tot snel in de praktijk!”

Crimpenerwaert 9

Anouk Rook

Paraveterinair

“Hoi, mijn naam is Anouk.

Sinds juni 2023 werk ik met veel plezier bij Crimpenerwaert dierenartsen. Mijn favoriete dieren zijn konijnen en honden.

U ziet mij vaak ‘s ochtends bij de operatiepatiënten en ‘s middags achter de balie. Tot ziens in de praktijk!”

Crimpenerwaert Dierenartsen dag 2 20 scaled e1650917337547

Cheyenne Romeijn

Paraveterinair

Interesse:
Advies op maat

“Mijn interesse ligt vooral bij het bemannen van de balie om dier en mens zo goed mogelijk verder te helpen. Ik plan afspraken in en geef graag advies voor de beste nazorg, voeding of verzorging. Ik vind het belangrijk dat iedereen met een goed gevoel binnenkomt en ook weer met een goed gevoel naar buiten stapt!”
Crimpenerwaert dierenartsen 44

Bianca van Leeuwen

Paraveterinair

Specialisme:
Gedragstherapie voor honden

“Inmiddels ben ik alweer 20 jaar werkzaam als paraveterinair bij Crimpenerwaert Dierenartsen. In die tijd heb ik heel wat honden op zien groeien van pup tot oude dibbes.

Het leuke van het werk is de diversiteit in de dag en het contact met zowel mens als dier.

Naast de algemene werkzaamheden houd ik mij bezig met gedragstherapie voor honden.”
Crimpenerwaert Dierenartsen extra beeld 6

Iris Schippers-Brouwer

Paraveterinair

Interesses:
Operaties
Röntgen

“Sinds 2020 werk ik met veel plezier bij Crimpenerwaert Dierenartsen op de praktijk in Lekkerkerk. Je zal mij vooral achter de balie en in de spreekkamer tegenkomen waar ik alle voorkomende werkzaamheden doe. Daarnaast assisteer ik ook graag bij operaties en röntgenfoto’s. Geen dag is hetzelfde, geen patiënt is hetzelfde, en dat maakt mijn werk ontzettend leuk.

In mijn vrije tijd fotografeer ik graag. Ik houd ervan om lekker te wandelen met de hond en met mijn gezin op stap te gaan.”
D50CE1ED 9B7E 414B 929C 1995BA66BE10 scaled

Anne Oskam

Paraveterinair

“Dit beroep is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Mijn opa had een eigen dierenartsenpraktijk in Lekkerkerk. Deze is later opgegaan in Crimpenerwaert Dierenartsen. Nu werk ik hier zelf al weer sinds 2018 met veel plezier als paraveterinair. Het leukste vind ik dat het een gemengde praktijk is omdat ik ook veel affiniteit heb met de grotere dieren. Thuis heb ik twee katten, een hond en een paard waar ik mijn vrije tijd aan besteed.”
Crimpenerwaert Dierenartsen Hond 7

Marije Suiker

Administratie

“Ik werk vanaf 2012 bij Crimpenerwaert Dierenartsen. Binnen de praktijk ben ik op vele plekken werkzaam geweest. Eerder kon je mij ook vinden achter de balie of in het laboratorium en deed ik deels de administratie. Sinds enige tijd heb ik me volledig toegelegd op de boekhouding voor de praktijk. Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het werk leuk.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met onze dieren: 2 katten, een hond en 2 paarden. Verder lees ik graag een goed boek en doe ik graag leuke dingen met mijn gezin.”

Crimpenerwaert 4

Roos de Rooij

Paraveterinair

“Ik ben Roos de Rooij, ik werk sinds juni 2023 Bij Crimpenerwaert Dierenartsen nadat ik er even stage heb gelopen.

Ik ben paraveterinair geworden omdat ik het heel leuk vind om dieren te helpen, want ze kunnen zelf niet goed aangeven wat er aan de hand is.

Zelf heb ik twee katten maar stiekem wil ik ook een hond erbij!”

Crimpenerwaert Dierenartsen Nieuwerkerk Lekkerkerk 8 scaled

Lesley Ann Pfaff

Paraveterinair

“Als klein meisje wist ik al dat ik graag met dieren wilde werken. Dat begon vroeger met knuffels en later huisdieren. In 2014 heb ik de studie Dier- en Veehouderij afgerond aan de Hogeschool Inholland. Daarna ben ik enkele jaren werkzaam geweest in de humane zorg, maar toch heeft mijn hart mij toch teruggebracht naar wat ik het liefste doe: zorg voor dieren.

Na een leerzame stageperiode op onze locatie in Nieuwerkerk vond ik het zo gezellig dat ik ben blijven plakken. Het leuke aan mijn werk als paraveterinair vind ik de diversiteit aan patiënten en dat je nooit weet wat de dag zal brengen als je ‘s ochtends binnenloopt.”

Sanne Schmidt

Paraveterinair

Interesses:
Assisteren bij operaties
Dieren verzorgen in de opname

“Als kind ben ik opgegroeid bij mijn ouders op de boerderij in Bergambacht. Hier is ook mijn liefde voor dieren ontstaan. Als uitzondering op de regel ben ik een katten- én hondenmens in één. En als het kon, had ik ook graag nog tussen de koeien gestaan!

Ik werk sinds 2019 als paraveterinair bij Crimpenerwaert Dierenartsen. Lekker in de buurt en met de leukste collega’s. Alle voorkomende werkzaamheden doe ik met veel plezier, maar van assisteren bij operaties en het verzorgen van de dieren in de opname word ik extra blij! Verder kun je me van dinsdag t/m vrijdag met een brede glimlach achter de balie vinden.

Ik woon in Bergambacht samen met mijn vriend, twee katten Sock & Pablo en onze labrador Loki. Buiten mijn werk om ben ik theaterliefhebber, vaak bij mijn familie te vinden of ben ik een balletje aan het trappen op de voetbalvelden in Cabauw.”

Crimpenerwaert Dierenartsen extra 24 scaled

Sanne Schmidt

Paraveterinair

Interesses:
Assisteren bij operaties
Dieren verzorgen in de opname

“Als kind ben ik opgegroeid bij mijn ouders op de boerderij in Bergambacht. Hier is ook mijn liefde voor dieren ontstaan. Als uitzondering op de regel ben ik een katten- én hondenmens in één. En als het kon, had ik ook graag nog tussen de koeien gestaan!

Ik werk sinds 2019 als paraveterinair bij Crimpenerwaert Dierenartsen. Lekker in de buurt en met de leukste collega’s.

Alle voorkomende werkzaamheden doe ik met veel plezier, maar van

Crimpenerwaert dierenartsen 96

assisteren bij operaties en het verzorgen van de dieren in de opname word ik extra blij!

Verder kun je me van dinsdag t/m vrijdag met een brede glimlach achter de balie vinden.

Ik woon in Schoonhoven samen met mijn vriend, twee katten Sock & Pablo en onze labrador Loki. Buiten mijn werk om ben ik theaterliefhebber, vaak bij mijn familie te vinden of ben ik een balletje aan het trappen op de voetbalvelden in Cabauw.”

Crimpenerwaert 9

Anouk Rook

Paraveterinair

“Hoi, mijn naam is Anouk.

Sinds juni 2023 werk ik met veel plezier bij Crimpenerwaert dierenartsen.

Mijn favoriete dieren zijn konijnen en honden.

U ziet mij vaak ‘s ochtends bij de operatiepatiënten en ‘s middags achter de balie.

Tot ziens in de praktijk!”

Cheyenne Romeijn

Paraveterinair

Interesse:
Advies op maat

“Mijn interesse ligt vooral bij het bemannen van de balie om dier en mens zo goed mogelijk verder te helpen. Ik plan afspraken in en geef graag advies voor de beste nazorg, voeding of verzorging. Ik vind het belangrijk dat iedereen met een goed gevoel binnenkomt en ook weer met een goed gevoel naar buiten stapt!”

Crimpenerwaert Dierenartsen dag 2 20 scaled 1
Crimpenerwaert dierenartsen 44

Bianca van Leeuwen

Paraveterinair

Specialisme:
Gedragstherapie voor honden

“Inmiddels ben ik alweer 20 jaar werkzaam als paraveterinair bij Crimpenerwaert Dierenartsen. In die tijd heb ik heel wat honden op zien groeien van pup tot oude dibbes. 

Het leuke van het werk is de diversiteit in de dag en het contact met zowel mens als dier.

Naast de algemene werkzaamheden houd ik mij bezig met gedragstherapie voor honden.”

Anne Oskam

Paraveterinair

“Dit beroep is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Mijn opa had een eigen dierenartsenpraktijk in Lekkerkerk. Deze is later opgegaan in Crimpenerwaert Dierenartsen. Nu werk ik hier zelf al weer sinds 2018 met veel plezier als paraveterinair. Het leukste vind ik dat het een gemengde praktijk is omdat ik ook veel affiniteit heb met de grotere dieren. Thuis heb ik twee katten, een hond en een paard waar ik mijn vrije tijd aan besteed.”

D50CE1ED 9B7E 414B 929C 1995BA66BE10
Crimpenerwaert Dierenartsen extra beeld 7 scaled

Iris Schippers-Brouwer

Paraveterinair

Interesses:
Operaties
Röntgen

“Sinds 2020 werk ik met veel plezier bij Crimpenerwaert Dierenartsen op de praktijk in Lekkerkerk. Je zal mij vooral achter de balie en in de spreekkamer tegenkomen waar ik alle voorkomende werkzaamheden doe. Daarnaast assisteer ik ook graag bij operaties en röntgenfoto’s. Geen dag is hetzelfde, geen patiënt is hetzelfde, en dat maakt mijn werk ontzettend leuk.

In mijn vrije tijd fotografeer ik graag. Ik houd ervan om lekker te wandelen met de hond en met mijn gezin op stap te gaan.”

Marije Suiker

Administratie

“Ik werk vanaf 2012 bij Crimpenerwaert Dierenartsen. Binnen de praktijk ben ik op vele plekken werkzaam geweest. Eerder kon je mij ook vinden achter de balie of in het laboratorium en deed ik deels de administratie. Sinds enige tijd heb ik me volledig toegelegd op de boekhouding voor de praktijk. Geen dag is hier hetzelfde en dat maakt het werk leuk.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met onze dieren: 2 katten, een hond en 2 paarden. Verder lees ik graag een goed boek en doe ik graag leuke dingen met mijn gezin.”

Crimpenerwaert Dierenartsen Hond 7 1
Crimpenerwaert 4

Roos de Rooij

Paraveterinair

“Ik ben Roos de Rooij, ik werk sinds juni 2023 Bij Crimpenerwaert Dierenartsen nadat ik er even stage heb gelopen.
 
Ik ben paraveterinair geworden omdat ik het heel leuk vind om dieren te helpen, want ze kunnen zelf niet goed aangeven wat er aan de hand is.
 
Zelf heb ik twee katten maar stiekem wil ik ook een hond erbij!”

Esmee Potuit

Paraveterinair

“Sinds september 2023 ben ik werkzaam bij Crimpenerwaert Dierenartsen als paraveterinair op de locaties Bergambacht en Lekkerkerk.

Ik heb het hier erg naar mijn zin en hou van de diversiteit in de praktijk, het werken achter de balie, verzorgen van de dieren en het helpen van de klanten geeft mij veel voldoening. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk.

In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden tussen de paarden en achter mijn fotocamera, waarbij ik het leuk vind verschillende dieren voor de lens te hebben. Wie weet tot snel in de praktijk!”

Crimpenerwaert 8

Lesley Ann Pfaff

Paraveterinair

“Als klein meisje wist ik al dat ik graag met dieren wilde werken. Dat begon vroeger met knuffels en later huisdieren. In 2014 heb ik de studie Dier- en Veehouderij afgerond aan de Hogeschool Inholland. Daarna ben ik enkele jaren werkzaam geweest in de humane zorg, maar toch heeft mijn hart mij toch teruggebracht naar wat ik het liefste doe: zorg voor dieren.

Na een leerzame stageperiode op onze locatie in Nieuwerkerk vond ik het zo gezellig dat ik ben blijven plakken. Het leuke aan mijn werk als paraveterinair vind ik de diversiteit aan patiënten en dat je nooit weet wat de dag zal brengen als je ‘s ochtends binnenloopt.”

Crimpenerwaert Dierenartsen Nieuwerkerk Lekkerkerk 8 scaled
Crimpenerwaert dierenartsen 50

Alie van den Broek

Administratie

Onafscheidelijk:
Mijn rode pen

“Ik ben de ‘stille kracht’ achter de schermen die ervoor zorgt dat alles in de praktijken op rolletjes loopt. Ik houd me voornamelijk bezig met de uitgifte van de medicatie voor veehouders, het inboeken en controleren van visites en de facturatie. In het verleden heb ik ook wel klanten geholpen en geassisteerd bij operaties. 

Inmiddels werk ik al bijna 40 jaar voor de praktijk. In die tijd heb ik de bedrijfsbegeleiding van veehouders uit zien groeien tot een volwaardig partnerschap. Ook het verwerken van de administratie heeft de nodige ontwikkeling doorgemaakt. Wat voor mij altijd zal blijven: mijn rode pen! 

Thuis heb ik de zorg over mijn kinderen en twee katten.”

Crimpenerwaert dierenartsen 50

Alie van den Broek

Administratie

Onafscheidelijk:
Mijn rode pen

“Ik ben de ‘stille kracht’ achter de schermen die ervoor zorgt dat alles in de praktijken op rolletjes loopt. Ik houd me voornamelijk bezig met de uitgifte van de medicatie voor veehouders, het inboeken en controleren van visites en de facturatie. In het verleden heb ik ook wel klanten geholpen en geassisteerd bij operaties.

Inmiddels werk ik al bijna 40 jaar voor de praktijk. In die tijd heb ik de bedrijfsbegeleiding van veehouders uit zien groeien tot een volwaardig partnerschap. Ook het verwerken van de administratie heeft de nodige ontwikkeling doorgemaakt. Wat voor mij altijd zal blijven: mijn rode pen!

Thuis heb ik de zorg over mijn kinderen en twee katten.”