krimpenerwaard

Deze site maakt gebruik van
Google Analytics met bijbehorende cookie(s). Verworven gegevens zijn geanonimiseerd en worden niet gedeeld met derden.

Google Analytics Uitschakelen

Privacyverklaring

paard

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Onze praktijk heeft meer dan 25 jaar ervaring in de vruchtbaarheidsbegeleiding van merries op meerdere hengstenstations.

De begeleiding van fokmerries vindt plaats vanaf 1 februari tot 1 september.

Bij de follikelcontroles (om het juiste tijdstip van inseminatie te bepalen), het baarmoederonderzoek en de drachtigheidsdiagnostiek wordt er gebruik gemaakt van echografie (scan). Deze onderzoeken vinden over het algemeen bij u thuis plaats.

Als uw merrie begeleid wordt door onze dierenartsen, kan voor een begeleidingspakket gekozen worden. Dit pakket omvat de begeleiding exclusief inseminatie van uw merrie gedurende maximaal 3 cycli inclusief drachtcontrole. Dit is inclusief het gebruik van de echoapparatuur, maar exclusief de vergoeding aan de hengstenhouder voor de levering van het sperma, de verzendkosten (de verzending wordt door ons geregeld) en de bijkomende medicaties en visites.

Bij gebruik van diepvriessperma kan de merrie in overleg tijdens de hengstigheid enkele dagen worden gehuisvest zodat ze 3 à 4 keer per dag onderzocht kan worden. Wanneer de merrie drachtig is geraakt van een tweeling kan onder echo-begeleiding tweelingreductie plaatsvinden door één van onze erkende paardendierenartsen.

Voordelen van kunstmatige inseminatie ten opzichte van natuurlijke dekking voor de merrie(-houder) zijn:

  1. Risico op verwondingen van de merrie is veel lager.
  2. Bij deskundige toepassing van KI is het risico van dekinfecties bijna nul.
  3. Bij juiste toepassing van KI is de kans op drachtigheid groter.
  4. Sperma van de hengst is altijd beoordeeld.
  5. Een hengst kan met behulp van KI veel meer merries bedienen omdat het sperma in effectieve, gelijke porties is verdeeld. Bij natuurlijke dekking is het maar afwachten of de hengst net al eerder heeft gedekt en de dekking van uw merrie niet misschien hoofdzakelijk prostaatvocht zonder spermacellen heeft opgeleverd.· Men moet echter bij het toepassen van kunstmatige inseminatie wel strikt volgens de regels en zeer nauwkeurig werken (zowel hygiënisch als administratief).

Andere gynaecologische behandelingen die door ons worden uitgevoerd zijn:

  1. Behandelingen van hormonale afwijkingen bij merries die in de sport lopen en door het bestaan hiervan onwenselijke gedragsafwijkingen vertonen.
  2. De behandeling van baarmoederontstekingen, na voorafgaande diagnostiek (echoscopie, vaginoscopie, afname slijm(vlies)monsters). De behandeling van· de baarmoederontstekingen gebeurt meestal door een reeks tegen de verwekker gerichte spoelingen.
  3. Chirurgische correctie van verwondingen of anatomische afwijkingen aan de vulva / vagina waardoor er ‘luchtgezogen'' wordt en baarmoederontstekingen en/of steriliteit een gevolg kan zijn.
  4. Embryotransplantatie kan in overleg met en in een andere kliniek gedaan worden.

 

  Kliniek Lekkerkerk
Burgemeester van de Willigenstraat 10A
Tel. 0180-661310
info@crimpenerwaert.nl
  Kliniek Bergambacht
Hof ter Bergen 24
Tel. 0182-351695
info@crimpenerwaert.nl
  Copyright © Crimpenerwaert Dierenartsen - alle rechten voorbehouden | webdesign door mmx.nl