krimpenerwaard

Deze site maakt gebruik van
Google Analytics met bijbehorende cookie(s). Verworven gegevens zijn geanonimiseerd en worden niet gedeeld met derden.

Google Analytics Uitschakelen

Privacyverklaring

Huisregels van de praktijk

We hebben enkele regels opgesteld om het bezoeken van onze praktijk voor u, uw huisdier en ons zo aangenaam en doeltreffend mogelijk te laten verlopen.

Balie

Bij binnenkomst wordt u geacht zich hier te melden.

Regels voor de wachtkamer

  • Honden dienen kort aangelijnd te zijn.
  • Katten dienen in een degelijk vervoersmandje te zitten.
  • Sommige honden en/of katten zijn bang, houdt hier rekening mee en laat dieren elkaar niet naderen.
  • Een ongelukje (plassen en/of poepen) in de wachtkamer kan voorkomen, meldt u dit a.u.b. aan de balie.
  • Honden waarvan bekend zijn dat deze agressief kunnen reageren op andere honden en of mensen dienen een muilkorf/snuitband te dragen.
  • Het betreden van en verblijf in ons pand is voor u en uw huisdier voor eigen risico.

 

Afspraken

Om de wachttijden te beperken werken wij van uitsluitend op afspraak. U kunt ons bellen om een afspraak te maken (0180-661310 voor Lekkerkerk en 0182-351695 voor Bergambacht).

  • Wilt u ook bij spoed bellen dat u eraan komt? Wij kunnen ons dan voorbereiden op uw komst en voorzorgsmaatregelen treffen en indien nodig afspraken verzetten.
  • Indien u verhinderd bent om op consult te komen dient u zich minimaal 6 uur van te voren af te melden.
  • Indien u verhinderd bent voor een operatie dient u zich minimaal 24 uur van te voren af te melden.
  • Indien u zich niet tijdig afmeldt of niet op komt dagen kunnen wij kosten in rekening brengen.

 

Spoed

Tijdens de openingstijden kunt u ons voor spoedgevallen bereiken op onze reguliere telefoonnummers: 0180-661310 (Lekkerkerk) of 0182-351695 (Bergambacht).

Buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken via bovenstaande telefoonnummers.

Houdt u er rekening mee dat voor afspraken tijdens de spoeddienst een aangepast tarief geldt en u direct de factuur dient te voldoen.

 

Afhalen van voer en/of medicijnen:

Binnen de openingstijden van de kliniek kunt u medicijnen en/of voer afhalen aan de balie.

Gebruikt uw hond of kat dieetvoeding en is deze voorgeschreven door onze dierenarts dan kunt u deze voeding gewoon afhalen aan de balie tijdens openingstijden. Gebruikt uw hond of kat dieetvoeding die is voorgeschreven door een collega dierenarts neem dan de verpakking mee zodat wij u de juiste voeding meegeven.

Dieetvoeding is altijd op voorschrift van een dierenarts. Zelf uw hond of kat op dieetvoeding zetten zonder overleg kan levensgevaarlijk zijn. Indien dieetvoeding niet is voorgeschreven door een dierenarts dan kunt u dit bij onze praktijk niet vrij afhalen, dit is wettelijk zo bepaald en wij als praktijk houden ons hieraan.

Het afhalen van medicatie voor uw huisdier kan binnen onze openingstijden mits de medicatie is voorgeschreven door onze dierenarts, mocht er medicatie zijn voorgeschreven door een collega dierenarts en wilt u deze bij ons ophalen dan zullen wij altijd contact opnemen met uw eigen dierenarts.

Medicatie is wettelijk ingedeeld in drie groepen: UDD, UDA en VRIJ.

Medicatie die is geregistreerd als UDD mag alleen worden toegediend door de dierenarts, denk hierbij aan injecties. Medicatie die UDA is geregistreerd, is alleen op voorschrift van de dierenarts, denk hierbij aan antibiotica, oorzalf en oogzalf met antibiotica. Deze medicatie mag niet zonder voorschrift worden verkocht, dit is wettelijk zo vast gesteld en wij als praktijk houden ons aan deze voorschriften. Medicatie met de registratie VRIJ mag u zo aan de balie afhalen, denk hierbij aan ontworming, ontvlooiing en voedingssupplementen.

Verkochte goederen (medicatie) worden slechts teruggenomen ter destructie (wettelijke eis).

Er vindt geen geldelijke teruggave plaats.

Wilt  u er zeker van zijn dat het product op voorraad is dan kunt u bellen of online uw product bestellen. U krijgt van ons bericht dat uw bestelling voor u klaar staat.

Betalingen

Na een consult dient er bij voorkeur met PIN te worden afgerekend.

Voor een goede behandeling is het soms noodzakelijk dat uw dier meerdere keren op controle komt.

Aangezien deze herhalingsconsulten tijd en aandacht kosten, hopen wij dat u begrip heeft voor het feit dat deze consulten niet kosteloos zijn.

Terugname van goederen

Verkochte medicijnen worden slechts teruggenomen ter destructie en behandeld als klein chemisch afval (wettelijke eis). Er vindt geen geldelijke teruggave plaats. Als u een gebrek of afwijking aan de medicijnen vindt die wij meegegeven hebben vragen wij u vriendelijk dit binnen 8 dagen te kennen te geven. Wij ruilen deze dan om voor nieuwe medicijnen.

Operaties

Operatie patiënten kunnen gebracht worden tussen 8.00 en 8.30 uur, tenzij anders met u is afgesproken.
De avond ervoor vanaf ongeveer 20:00 uur mag uw hond of kat geen eten meer.

Hij of zij mag wel gewoon drinken (alleen water)!!
Konijnen, knaagdieren en fretten mogen wel gewoon eten en drinken.
Honden graag voor aankomst even goed uitlaten.
Overweegt u in ieder geval bij de honden en katten ouder dan 8 jaar voor de operatie een bloedonderzoek uit te laten voeren. Dit komt de veiligheid van de narcose ten goede.

Laat u alstublieft een werkend telefoonnummer achter als u uw dier bij ons laat voor operatie. Overleg tijdens het opereren kan nodig zijn. We bellen met een afgeschermd nummer.

De assistente maakt bij het brengen van uw huisdier met u een afspraak rond welke tijd  uw huisdier weer opgehaald mag worden.
Na een ingreep/operatie heeft u recht op een gratis controle consult. Als er meer controles nodig zijn door bijvoorbeeld complicaties, worden hier kosten voor gerekend.

 


Wij benaderen u met respect, en behandelen uw huisdier met liefde. Er wordt niet getolereerd dat een bezoeker scheldt of medewerkers agressief benadert. Medewerkers en/of cliënten mogen niet bedreigd worden op welke manier dan ook. Hier zal direct melding van worden gemaakt.

  Kliniek Lekkerkerk
Burgemeester van de Willigenstraat 10A
Tel. 0180-661310
info@crimpenerwaert.nl
  Kliniek Bergambacht
Hof ter Bergen 24
Tel. 0182-351695
info@crimpenerwaert.nl
  Copyright © Crimpenerwaert Dierenartsen - alle rechten voorbehouden | webdesign door mmx.nl