krimpenerwaard

EERSTVOLGENDE INLOOP SPREEKUREN

Lekkerkerk
wo apr 24 @08:00
Lekkerkerk
wo apr 24 @18:30
Lekkerkerk
do apr 25 @08:00
Bergambacht
do apr 25 @08:00
Bergambacht
do apr 25 @18:30
Lekkerkerk
vr apr 26 @08:00

Deze site maakt gebruik van
Google Analytics met bijbehorende cookie(s). Verworven gegevens zijn geanonimiseerd en worden niet gedeeld met derden.

Google Analytics Uitschakelen

Privacyverklaring

kat

De maand van de parasiet

De maand april is uitgeroepen tot de maand van de parasiet en daar besteden wij, graag aandacht aan.Veel huisdieren hebben namelijk last van parasieten en het belang van een goede parasietenbestrijding is bij veel mensen niet bekend. De meest voorkomende parasieten zijn vlooien, wormen en teken.


Vlooien
Vlooien zijn misschien wel de bekendste parasieten. Ze komen vaak voor op de huid en in de vacht van huisdieren. We weten dat vlooien jeuk veroorzaken en dat lijkt onschuldig. Echter, sommige dieren zijn allergisch voor het speeksel van de vlo waardoor niet alleen jeuk maar ook ontstekingen van de huid optreden. Vlooien zijn lastig en hardnekkig maar gelukkig goed te bestrijden. Voor de bestrijding van vlooien kunt u kiezen voor een spray, een vloeistof (voor in de nek) of voor kauwtabletten. Overleg bij twijfel even met ons, want elk dier heeft baat bij een eigen middel.


Wormen
Vooral honden en katten kunnen last hebben van wormen, beter gezegd last hebben van maagdarmwormen. Ze zijn er snel mee besmet, zonder dat het baasje het in de gaten heeft. Het is belangrijk deze wormen minimaal 4 keer per jaar te bestrijden met een ontwormingsmiddel. Het ontwormen van uw huisdier is eveneens belangrijk voor de gezondheid van uw kinderen, want vooral zij zijn gevoelig voor een infectie met wormen afkomstig van huisdieren. Voor pups en kittens is ontwormen vaker nodig. Laat u hierin goed adviseren, vanzelfsprekend kunt u hiervoor bij ons terecht.


Teken
Als we aan teken denken, dan denken we direct aan de ziekte van Lyme. Deze ziekte komt voor bij mensen en ook bij dieren! Dit laatste is minder bekend. En juist uw huisdier loopt heel gemakkelijk een teek op. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de beet van een met de Borrelia-bacterie besmette teek. Deze Borrelia-bacterie kan zich in wilde dieren (zoals herten, zwijnen en reeën) vermeerderen, zonder dat deze dieren zelf ziek worden. Wanneer een teek zich voedt op zo’n geïnfecteerd dier, dan raakt de teek besmet. Deze teek kan dan op zijn beurt weer uw huisdier besmetten.


De belangrijkste maatregel om de ziekte te voorkomen is om ervoor te zorgen dat uw huisdier tekenvrij blijft! Teken moeten binnen 24 uur verwijderd worden. Nog beter is het om tekenbeten geheel te voorkomen door een teken-werend middel te gebruiken. Deze middelen hebben we in diverse soorten zoals een spray, tablet of halsband. Wij hebben in onze kliniek allerlei middelen beschikbaar om parasieten bij uw huisdier te bestrijden. Laat u vrijblijvend door ons adviseren welk product voor uw huisdier het meest geschikt is. Daar zijn we voor, dat doen we graag.

  Kliniek Lekkerkerk
Burgemeester van de Willigenstraat 10A
Tel. 0180-661310
info@crimpenerwaert.nl
  Kliniek Bergambacht
Hof ter Bergen 24
Tel. 0182-351695
info@crimpenerwaert.nl
  Copyright © Crimpenerwaert Dierenartsen - alle rechten voorbehouden | webdesign door mmx.nl